CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Sunday, May 15, 2011

Cerita si ulat buku.....~~

Haa.... Akhirnya, Datang juga mood untuk berkongsi cerita.... Actually nothing really special happened today... selain mengemas dan membaca novels.... :) Yes!! Saya lah si ulat buku yang diceritakan itu.... Cuti yang tak delah panjang sangat... Tapi cukup untuk membuatkan diri ini berasa agak kebosanan....

Melepak?? Might sounds like a good idea.... It's not really my hobby untuk nak melepak...Ditambahkan lagi kebuntuan idea untuk nak lepak dengan siapakah???? Honestly, I do not have many close friends... Berkawan pun asyik dengan orang yang sama je.... *Kesian kan!!* Bukanlah sombong atau nak kera sumbang... But my previous experiance... buatkan jadi rimas.... I'm neutral, berkawan dengan semua orang... Tapi kalau nak lepak lama-lama... Haruslah dengan kawa-kawan yang can really makes me feel comfortable with... Yang boleh make me feel like myself.... :) That is why, sampai my En.Boyfie pun cakap :" You tak de kawan lain kew??? Asyik citer pasal orang yang sama jew!!! " Huuu.... >,< *Statement kurang asam!!*

Disebabkan hobi yang suka memerap kat dalam rumah... Maka, telah dipupuk sikap suka membaca yang menebal dalam diri ini.... 
Di sini, i would like to share, 3 buah buku...... 2 daripada yang nak di perkenalkan ni, is my most favourite.. Mmang da banyak kali baca.... Tak pernah jemu.... And another one is yang paling tidak digemari.. Baiklah... Stop membebel, biar kita bermula sekarang!!!

2 most favourite Bahasa Malaysia novel:-

(1) Andai itu takdirnya - Karya Puan Siti Rosmizah

Ok Honestly, this one is the best k!! Memang sangat disyorkan kepada semua orang!!!
Watak utamanya Aleya yang tabah dan Syed Azril yang ego... Macam2 dugaan yang telah melanda rumah tangga mereka berdua..... Ketabahan aleya akhirnya melembutkan hati syed azril yang egonya tinggi melangit!!! Nak tau jalan cerita yang lebih detail??? Cepat-cepat!!! Pergi kedai buku berhampiran and grab this book.... :) Love it!!! I rate it, 5 stars!!!

(2) Cinta kau dan aku - Karya Puan Siti Rosmizah lagi
Ok, Siti Rosmizah lagi.... Yeah... Suka penulis nie... Walaupun 2nd book dia nie, jalan cerita agak cliche... Still, i like it!!! Watak utama farish and farisya.... Sangat teramat comel, sweet dan bagai lah!!! Farisya gadis yang berperwatakan agak kasar telah apply kerja sebagai driver di syarikat Farish... Di situlah pertemuan pertama mereka.... Kelakar, sedih... Memang complete!!! Paling suka watak Cikgu Zul, Cikgu farisya yang sangat mencintai farisya tetapi cintanya ditolak oleh farisya.... Again, nak tau jalan ceritanya... Go grab it at your nearest bookstore!!! :) I rate it 4 stars... 

1 Yang ok... Tapi kurang minat sikit.....
 
(3) Bini aku Tomboy ke? - Karya Arisa Eriza


Finally..... For This book... Erm... Ok... Cover buku yang lebih kurang sama dengan buku "Cinta kau dan aku" (CK&A).. Which is kasut dengan cap.... :) Erm.... So... Dari sini pun you can guess that cerita nie pun lebih kurang cam cerita CK&A.... But untuk buku nie, watak utama iaitu Zack adalah totally tomboy!! So much different dengan CK&A dimana farisya hanya kasar but still feminin... :) Overall, jalan cerita nie.... Just OK i guess.... It's not that tak best langsung, tapi mungkin gaya bahasa dan cara penulis menulis cerita nie kurang menyerlahkan watak masing-masing.... Sorry to say, agak bosan... Tapi still boleh dibaca..... For this book, i rate it 2.8 stars.... :)

Ada lagi cerita yang best.... But i just share yang 3 nie dulu... Sekarang tengah bersungguh-sungguh nak habiskan buku -Bicara Hati - ok lah..... So, nak sambung dulu lah.... Lain kali bila rajin, kita share lagi buku yang lain pulak k!!!! :) Adios.....!!!