CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, May 31, 2011

Masalah apa ea???

Sangat pelik.... Kenapa sekarang tak dapat nak sign in blogger guna Fire-fox??? Dah try banyak kali... still.... Tak boleh juga... Oh Buntu.......!!!!

Sunday, May 22, 2011

Carrot cake with cheese frosting!!! Berjaya jua akhirnya!!!! :)

Yeyeeeeee...... Happy sangat.... Akhirnya, tercapai jua hasrat untuk bake Carrot cake with cheese frosting... :)

Muka budak yang excited buat kek...

Tak ada plan pun nak buat kek tu hari ne... Tapi ntah nape... suddenly teringin sangat nak buat jugak!! So... Petang pun petang la... Buat redah je... Dan akhirnya....

..

....

..........

...

..

Taadaaa!!!! 

 
Inilah kek yang telah siap dan di tambah kan fruits & Jelly Cocktails... Yummy... Sedap sedap!!!! So... Kira tak sia-sia lah usaha petang tadi!!! Jom kita makan!!! :)

Tuesday, May 17, 2011

Sampai bila...???

Tertekan...
Dengan perasaan rindu yang sangat...
Rindu kepada papa...
dan juga rindu kepada seseorang....

Yes, I can never deny that
Everything that you do
is always for me!!
Just for me...

Every steps that you go
you will always think of me..
Your love is always so sweet for me...

Still do u think it's enough??
Just your deep love
but without any attention??

All I wanted from you
is just a little bit of attention
Just a little bit of care..

I can always feel your love
But i never see your attention
All u did is to tell me how deep is your love

Still, hard for me to see 
a bit of your attention 
and a pinch of your care..

I need your love 
and our attention
Is it so hard for u
just to give me a little more attention??

Even a flower need our attention and love!!!
Try to plant a flower and leave it alone...
Always love it
But without any attention and care
poor little flower may die...

Same as me....
Without any care and attention from you
My love for you may fade away..

Thankfully for now...
The feeling still so strong
I still love you the way i am before...
Do take care of me...
Just like how you gave your 2 little rabbits
Your love, your care 
And your

ATTENTION......

I Love you.....
Yesterday

Today

Tomorrow

and Always...

Papa.... I miss u.... I will always remember u....!!!

For today, this is a story... dan juga luahan perasaan seorang anak yang sangat merindui papanya..........
 
Petang tadi, hujan lebat sangat...
Duduk tepi tingkap, makan cornflakes
Sambil teringat kata-kata arwah papa
"Hidup ini umpama roda,
Hari ni kta kat bawah
Hari esok mungkin kita kat atas...."
 
Papa selalu pesan 
kita haruslah sentiasa beringat
waktu senang ingat-ingat lah kesusahan
ketika bahagia jangan lah lupa diri

Betul kata-kata papa tu..... Waktu tu juga... Air mata tak boleh berhenti.... "Mei-mei rindu papa...." Masa arwah papa ada... Fidup ini teramatlah happy.. Waktu susah, ada papa tolong... Masa buat salah, ada papa marah... Ketika rindu boleh nak manja-manja dengan papa... Sometimes, hingga diri ini terlupa bahawa satu hari nanti papa akan tinggalkan kita.... Dan akhirnya, papa pergi jua.... Apa pe pun.... Thanks papa.... Sebab selalu menyayangi mei-mei.... Terlalu melimpah ruah kasih sayang yang pernah papa bagi kan.....pa

Dulu masa papa ada... Setiap kali papa marah... i mesti merajuk.... kata papa tak sayang... Tapi sekarang bila fikir balik... Yes!!! Itulah yang menjadi benteng kekuatan diri ini.... Semua itu ada hikamah disebaliknya... I have become a tough girl papa... I was so stupid, for not realize all that... Everything that u taught me... What i've learnt from u.... Terima kasih papa... For everything!!!!! I Love you....

Now, even in my sleep, i always dreamt of you.. Coming near me... Just to see whether i'm ok or not... I can see your smiling face looking at me... Even thought i can only see you in my dream..... 

Yes I love u.... My one and only ever dearest Papa..... :) Rest on peace... Love you so much......
 
..
 
 
.....
 
 
....


..................


I Miss you........ :'(

*Sedekahkanlah Al-fatihah untuk papa ku tersayang.... Semoga roh papa dicucuri rahmat....



Sunday, May 15, 2011

Cerita si ulat buku.....~~

Haa.... Akhirnya, Datang juga mood untuk berkongsi cerita.... Actually nothing really special happened today... selain mengemas dan membaca novels.... :) Yes!! Saya lah si ulat buku yang diceritakan itu.... Cuti yang tak delah panjang sangat... Tapi cukup untuk membuatkan diri ini berasa agak kebosanan....

Melepak?? Might sounds like a good idea.... It's not really my hobby untuk nak melepak...Ditambahkan lagi kebuntuan idea untuk nak lepak dengan siapakah???? Honestly, I do not have many close friends... Berkawan pun asyik dengan orang yang sama je.... *Kesian kan!!* Bukanlah sombong atau nak kera sumbang... But my previous experiance... buatkan jadi rimas.... I'm neutral, berkawan dengan semua orang... Tapi kalau nak lepak lama-lama... Haruslah dengan kawa-kawan yang can really makes me feel comfortable with... Yang boleh make me feel like myself.... :) That is why, sampai my En.Boyfie pun cakap :" You tak de kawan lain kew??? Asyik citer pasal orang yang sama jew!!! " Huuu.... >,< *Statement kurang asam!!*

Disebabkan hobi yang suka memerap kat dalam rumah... Maka, telah dipupuk sikap suka membaca yang menebal dalam diri ini.... 
Di sini, i would like to share, 3 buah buku...... 2 daripada yang nak di perkenalkan ni, is my most favourite.. Mmang da banyak kali baca.... Tak pernah jemu.... And another one is yang paling tidak digemari.. Baiklah... Stop membebel, biar kita bermula sekarang!!!

2 most favourite Bahasa Malaysia novel:-

(1) Andai itu takdirnya - Karya Puan Siti Rosmizah

Ok Honestly, this one is the best k!! Memang sangat disyorkan kepada semua orang!!!
Watak utamanya Aleya yang tabah dan Syed Azril yang ego... Macam2 dugaan yang telah melanda rumah tangga mereka berdua..... Ketabahan aleya akhirnya melembutkan hati syed azril yang egonya tinggi melangit!!! Nak tau jalan cerita yang lebih detail??? Cepat-cepat!!! Pergi kedai buku berhampiran and grab this book.... :) Love it!!! I rate it, 5 stars!!!

(2) Cinta kau dan aku - Karya Puan Siti Rosmizah lagi
Ok, Siti Rosmizah lagi.... Yeah... Suka penulis nie... Walaupun 2nd book dia nie, jalan cerita agak cliche... Still, i like it!!! Watak utama farish and farisya.... Sangat teramat comel, sweet dan bagai lah!!! Farisya gadis yang berperwatakan agak kasar telah apply kerja sebagai driver di syarikat Farish... Di situlah pertemuan pertama mereka.... Kelakar, sedih... Memang complete!!! Paling suka watak Cikgu Zul, Cikgu farisya yang sangat mencintai farisya tetapi cintanya ditolak oleh farisya.... Again, nak tau jalan ceritanya... Go grab it at your nearest bookstore!!! :) I rate it 4 stars... 

1 Yang ok... Tapi kurang minat sikit.....
 
(3) Bini aku Tomboy ke? - Karya Arisa Eriza


Finally..... For This book... Erm... Ok... Cover buku yang lebih kurang sama dengan buku "Cinta kau dan aku" (CK&A).. Which is kasut dengan cap.... :) Erm.... So... Dari sini pun you can guess that cerita nie pun lebih kurang cam cerita CK&A.... But untuk buku nie, watak utama iaitu Zack adalah totally tomboy!! So much different dengan CK&A dimana farisya hanya kasar but still feminin... :) Overall, jalan cerita nie.... Just OK i guess.... It's not that tak best langsung, tapi mungkin gaya bahasa dan cara penulis menulis cerita nie kurang menyerlahkan watak masing-masing.... Sorry to say, agak bosan... Tapi still boleh dibaca..... For this book, i rate it 2.8 stars.... :)

Ada lagi cerita yang best.... But i just share yang 3 nie dulu... Sekarang tengah bersungguh-sungguh nak habiskan buku -Bicara Hati - ok lah..... So, nak sambung dulu lah.... Lain kali bila rajin, kita share lagi buku yang lain pulak k!!!! :) Adios.....!!!

Friday, May 13, 2011

Citer yang agak basi.....

Hello again!!! Guess mesti ada orang yang cakap :"Lar... Citer lama baru nak kecoh???" Ngeeheee.... Tak kisah lah!! Nak citer jugak.... Like how i told last night, yesterday is totally the suckest day ever.....!!! Shits happened all the time... Grrr...

Honestly, pagi tu memang cuak gila... Al maklumlah... Tengah stress, ingatkan nak memulakan sesi luahan perasaan kat en.Bloggie... But ends up, en.Bloggie keluarkan gambar cam nie :

Huwaa.... Nangis laju-laju!!!

KENAPA!!???

Dah risau tak tentu arah...... Jadi cam jakun pun ada gak.... Siap kecoh satu ofis "Akak!!! blog saya dah tak boleh bukak!!!!"  Hahahaha..... Balik rumah....Dari tak de mood nak online, siap makan n mandi je... terus on En.Lappie... mengahadap lama-lama...... Pun... Tak boleh jugak.... Kehampaan...


But then, selepas teridur, terbangun, tertidur dan terbangun then bergayut dengan boyfie lama-lama.... Then miracle do happens!!!! Jeng jeng!!!!! Here i am!!! Update citer semalam tentang how desperately stress out nya diri ini....

One of my old picture.... Hahah.. Muka tetap bulat cam biasa....

Hurm... Seems sekarang da ok.. So tiba lah masa untuk menerjah blog-blog blogger yang feymes.... Hehe.... GTG now.... See you later alligator...!!! :)

Hari budak Emo........

Ye.. Sila tengok!!! Nie lah  budak gemuk yang teramat emo tu!!!

But yeah!! Hari nie lah hari yang paling touchy sekali..... Senggugut la, sakit kepala la, kerja office yang menimbun-nimbun tak siap, akaun tak nak balance, orang-orang tingkat 21 yang besikap macam *vavi* belagak nak mampus..... And yang perkara yang paling teramat ssedih is, tak dapat sign in BLOG!!! Stress bagai nak gila u!!! Ditambahkan lagi perasaan terasa hati kat en.boyfie lagi..... Huuu...... :( Nak nangis lalju-laju boleh tak!!?? So as usual, jadi emo annd touchy sangat sangat, especially bila bercakap dengan En.bofie.... Hhuhu.... Poor him.... 

*Andai kata u terbaca entry nie.... I mintak sorry ea...!! Sorry sebab selalu emo-emo kat u......:)* Hahaha... Bahagianya dapat en.ever dearest yang sangat memahami..... Terima kasih sebab bersabar-sabaran dengan perangai i..... Semoga jodoh i dengan u berpanjangan.... Ngee........ 

Baiklah... Pulang kepada topic yang sebenar.... Actually hari nie agak emo dengan seseorang la... Kita nama kan beliau sebagai makhluk Allah 'MA'..... Sometimes i really wonder..... Si MA nie, faham tak apa sebenarnya the true meaning of FRIENDSHIP???? Come on la... Appreciate your friendship k!!! Kalau diri sendiri pun tak reti nak appreciate kawan..... Macam mana tu??? Pas tak payah la nak tunjuk baik kat depan orang lain, like "People always treat me like trash" "No one like me" "My friends selalu tak pernah nak appreciate i" For God sake... Shut up u biatch!!! Grrr.....~~Actually, citer lama nie.... Tapi.. disebabkan tadi titiba terdengar nama dia.... So... Terbawa-bawa jap... Kui3~~ But, that MA Sebenarnya tak de lah jahat sangat pun.... Just sometimes dia cepat lupa kawan..... Biasalah... Take it as positif. Kita manusia biasa.. Tiada manusia yang sempurna.... :) 

k... Enough of citer MA tu.... Nie lagi satu........ it's about me.... Myself....!! Actually, sometimes i really cannot understand... Kenapa people always look me as "budak gedik" or "terlampau manja"?? I tak!!! *Cakap dengan nada yang sangat emo sekali lagi* I tak suka gedik2 k!!! I just trying to be nice to everyone... and one 1 more thing... Walaupun sometimes ayat yang ditulis kedengaran cam agak kurang asam... Tapi, i tak di didik untuk berbahasa kasar kat orang lain.... "Eh, ayat u baku lah... Gila skema... Nak cakap cakap je lah.... Tak payah nak buat ayat karangan..." Hell!!! Suka hati haku lah!!!! I am who i am..... I just being myself all the time... Memang tidak dinafikan memang sometimes i agak manja... But bukan dengan everyone... Dengan certain person je k!!! Yang lain tu, i just being polite.... TAk nak lah nanti orang kutuk my parents tak pandai jaga and didik anak... kesian Arwah papa.... Kesian mama ku sayang... Penat mereka ajar i.... didik i... Huu....

So people out there... Jangan lah judge a person by it's look and the way they talk..... Kenali lah seseorang itu sebelum menilai diri mereka..... Bila orang polite, sopan santun... ditafsirkan sebagai gedik dan gatal, tapi bila kurang ajar... Tau pulak nak marah!! Huu.... Tak faham tul?? Kenapa manusia tak pernah nak puas hati..... Suka sangat merungut.... Suka sangat back stabbed... Hahaha.....

K... Enough!!! Dilarang nak membebel di malam buta ya!!! Jom kita menternak tahi mata.... Good Night everyone!!! <3 <3

Wednesday, May 11, 2011

Jom kita terjah!!!!!

Hey there!!! As usual, cam agak lama da tak update encik blog nie.... Nie semua gara-gara internet yang lembab tahap cam kuri-kuri..... Tiap kali semangat berkobar-kobar nak update, terus jadi malas..... Off lappy, baca novel..... Huhu...... 
Ihsan Pak cik Google
 
Ok.. Buat kali nie, for the first time, nak share dengan everyone... Blog-blog yang paling kerap diterjah!!!! :) Ngeeheee... Jangan salah sangka, saya bukan lah nak buat any review or any comment... Tapi, just berniat tulus dan suci nak share...... 

Baiklah!!! Kita bermula sekarang!!! Yang pertama, kira macam my super favourite ialah..... Jeng Jeng....!!! 

1) Cik Nurul ain abd salam yang gorgeous!!! :) 
2) Cik Maria Elena yang superbly crazily sweet!!
3) Cik Epal yang comel... <3
4) Cik Fatin liyana yang pandai dan cun gila babas.....!!
5) Blog serious yang informative
6) Teacher Ben yang Handsome.....
7) Blog Cik Tiafazunia yang cool....
8) Liyana Mardiana Rapunzel...

Hurm.... Nie lah antara Top 8 yang paling suka!!!! Actually, ada banyak lagi... Tapi tetiba da datang pulak kemalasan dalam diri..... Kui3.... Mereka lah antara blogger yang menjadi pembakar semangat untuk terus berusaha untuk memajukan diri dalam berblogging nie.... *Hahaha... Ayat sounds like tengah mengipas kan!!!* Ye.... Silalah lempang laju-laju!!!! :)

Sampai sini sahaja lah watikah saya buat kali nie.... Sudah tiba masa untuk beradu..... :p Ngeeheheh..... My Top 8 blogger!!!! I love korang!!! *Bajet cam diaorang akan baca entry nie la!!!* Hahah..... Kalau terbaca pun apa salahnya!!! :) *Tersipu-sipu* Tunggu apa lagi?? Jom kita merajinkan diri untuk menerjah blog mereka!!!!

Good night............. ~~ Sambil baca doa tidur..... (-.-)zZZzzzzzzzzzzzz


Amin....~~

Friday, May 06, 2011

Matilah kamu!!!!

Huuu...... Akhirnya.... En.Lappy kesayangan ku sudah kembali 'bernyawa' dan sihat!!!! Hari tu gila kau!!! i can't even turn it on!!!! But now... Syukur Alhamdulillah!!! :) Maka itulah statement ku "Matilah kamu Sang Virus yang jahat!!!!"

Hahaha..... Harapkan tajuk je ala-ala gangster.... Walhal tak gangster mana pun!!! :p Ngeehaaa......

Virus.....!!!! & Happy Mama's day!!

Grrrr.... Lama sudah tak update blog.... Oh.. As usual!!! Akhirnya, berjaya jua mencuri masa untuk update blog kat opis.... Huuu.... *Thanksfully boss half-day je!! Muahahahah* Sedih... Nie semua gara-gara En.Lappy yang diserang virus!!! Huuu... Frust sangat!!!! Hari tu Facebook then both thumb drive.... And now, dengan En.Lappy sekali kena!!! Habis semua data dalam... Semua gambar dalam dah hilang!!!! Yang paling buatkan diri ini frust menonggeng : Ada gambar arwah papa yang tak ada back-up.... pun terhilang sekali!!! Huwaaa.......!!! :'(

Hurm.... Apkah daya??? Benda nak terjadi....... Yeah... Sebabkan tulah, lamanya tak sempat nk 'meluahkan perasaan' kat sini..... Nak mengular jap, tak sempat...... Hurm..... ~~ Beginilah nasib diriku yang malang, oh Tuhan....~~~ *Emo jap!!!!*

muka saya masa kecik... ok obviously Penipu!!! Hahah....

Banyaknya kerja sekarang.... Akaun yang sampai sekarang pun tak siap-siap lagi..... and lots more other thing is coming in!!!! Mama.... Meh sini tolong mei-mei buat kan kerja nie!!! Blh tak??? Or... Siapa-siapa yang baik hati.... Sila lah datang!!!!

Bukti la sangat


Haa.. Amik nie.... nampak tu.... *Walhal da kemas2 sikit sebelum snap pic* Hurm.... Semalam tunjuk mama gambar nie... Tetiba mama cakap "nie meja kerja kew meja solek???" Haish!!! Kantoi suka mengadap cermin sambil wat kerja... Huhu.........

Baiklah... That's all for today!!! Lastly, nak wish dulu "Selamat Hari Ibu!!" kepada semua para ibu kat dalam dunia nie... N paling to my ever dearest mama bajet cam mama baca blog nie pulak!!! I love you mama!!!!! Thanks sbb jaga mei2 sampai jadi sihat walafiat senantiasa!!! Siapa lah aku tanpa mu!!!!

Tapi sebenarnya... Kalau sayang mak... Hari-hari pun boleh celebrate Mothers day... Tak kew gitu!!! :)  Adios!!!! Sayonara!!!!