CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, February 24, 2011

RAmbuT ku..... Mahkota ku.....

 
Lakme K.Therapy Active Prevention Shampoo 




Lakme K.Therapy Active Fortifying Mask   





   Lakme K.Therapy Repair Conditioning Fluid  

 






Lakme K.Therapy Active Prevention Lotion  


Ya ya... Silalah tengok produk-produk di atas..... Merekalah shampoo anti-hair fall yang paling berkesan dan best!!!! Huu.... Seperti yang diketahui.... SEmua gadis-gadis mengimpikan rambut yang cantik, lebat, lembut, bersinar..... Tapi kebelakangan nie, saya cam facing the same old problems as before - keguguran rambut.... 

Sebelum nie, masa tengah ada masalah nie, saya guna shampoo dalam gambar-gambar nie lah.... Alhamdulillah.... Masalah itu settle.... Rambut jadi cantik, lembut dan tak ada masalah, perasaan cantik jap...... Sekarang *selepas 3 tahun (Lepas masalah rambut tu hilang, tukar gne Dove, pun ok je)* masalah itu kembali .... Semua nie gara-gara nak sangat cuba shampoo Rejoice * bukan bertujuan nak sabotaj produk nie... Mungkin tak sesuai dengan saya kot*. Agak teringin nak guna balik shampoo Lakme nie balik.. Tapi disebabkan kosnya yang agak mahal..... Hurm... Nanti2 lah....

 So sekarang nie decided nak cuba cara tradisional pulak! Macam-macam petua penjagaan rambut yang telah dicari, antaranya :
1. Rendamkan kacang hijau semalaman. Tapis dan gunakan airnya bagi disapu atas kulit kepala sambil dipicit perlahan2. Amalkan selalu hingga rambut baru kelihatan tumbuh.

2. Ambil beberapa helai daun bunga raya dan lidah buaya. Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga hancur. Perap ramuan di atas kepala selama sejam. Lakukan 2 kali seminggu.

3. Ambil daun bunga raya yang bersih, ramas sehingga keluar lendir. Ambil lendirnya dan campurkan dengan sebiji telur ayam kampung beserta satu sudu madu lebah. Gaulkan sekata dan sapukan pada rambut anda. Perap dengan tuala lebih kurang 10 minit dan kemudian cuci dan bilas rambut sehingga kering. Amalkan dua kali seminggu.

Selain itu, ada juga cara yang pernah saya terbaca dalam magazine, dimana Mayonnaise juga boleh digunakan sebagai 'Hair treatment', iainya adalah untuk mendapat kan rambut yang bersinar dan lebat!! Iya kew boleh?? 

Ada sesiapa yang ada petua-petua lain tak????
kew ada sesiapa yang ada pengalaman yang sama????
Share la ckit.... Huu... sedih tau!!! Bila rambut yang kita sayang nie jadi keras dan gugur..
Hmmm.... Hopefully cara-cara tradisional nie berkesan..... Selamat mencuba ya!!! =) 

0 comments: